Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Βιβλιοπαρουσίαση από την Σχολ. Σύμβουλο Ελισάβετ Τάρη «Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Βιβλιοπαρουσίαση από την Σχολ. Σύμβουλο Ελισάβετ Τάρη
«Το αγόρι με τη βαλίτσα»
Συγγραφείς: Ξένια Καλογεροπούλου, Μάικ Κένι
Εικονογράφηση: Βασίλης Σελιμάς
Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Ευκαιρία να μιλήσουμε με τους μαθητές μας για τους πρόσφυγες και την αναγκαστική μετανάστευση με ένα βιβλίο που αγγίζει αυτό το τόσο επίκαιρο στις μέρες μας θέμα.
Ο μικρός Ναζ ζει ευτυχισμένος στο χωριό του σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής, όταν ξαφνικά ξεσπά ο πόλεμος. Η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ο Ναζ ονειρεύεται ταξίδια σαν τον Σεβάχ τον Θαλασσινό.  Όμως το ταξίδι αυτό που θα ζήσει είναι διαφορετικό και μοιάζει με οδύσσεια.  Διασχίζει ολομόναχος ερήμους, χιονισμένα βουνά και αφρισμένες θάλασσες, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο για να συναντήσει επιτέλους τον μεγαλύτερο αδερφό του.  Μαζί του συντροφιά, η Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα του κουβαλάει τις ιστορίες που του έλεγε ο πατέρας του. Από τα παραμύθια του πατέρα του παίρνει δύναμη για να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα.  Μέσα από το παιδικό βλέμμα του Ναζ παρακολουθούμε μια συγκινητική , αλλά και συχνά διασκεδαστική ιστορία.
Το βιβλίο αποτελεί μια διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου από το ομώνυμο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Μάικ Κέιν. Η εικονογράφηση είναι ασπρόμαυρη εκτός από το εξώφυλλο.  Ένα ενδιαφέρον βιβλίο με μια ιστορία πολύ επίκαιρη που μεταφέρει πολλαπλά μηνύματα στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου