Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 – 2015

ΤΑΞΗ Β’

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης η Δευτέρα τάξη του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Ηλία έχει επιλέξει να ασχοληθεί με την ‘’φιλαναγνωσία’’ , με γενικότερο σκοπό να αγαπήσουν οι μαθητές  το βιβλίο και το διάβασμα.

Για το λόγο αυτό καλέσαμε στην τάξη, με τη σύμφωνη γνώμη και του σχολικού συμβούλου ΠΕ 70 της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Πέλλας, μία συγγραφέα  παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων , την κ. Γιώτα Φώτου.


Πριν από την επίσκεψή της οι μαθητές  προετοιμάστηκαν. Διάβασαν  από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας δύο από τα βιβλία της. Πρώτο ήταν ‘’ Το Α του Άγγελου’’ και δεύτερο ‘’Τα χριστουγεννιάτικα δώρα της Γαβριέλας’’.

Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και στις 17-12-2014 μας επισκέφθηκε στην τάξη. Μας μίλησε για τα βιβλία της και για το  πώς ξεκίνησε να γράφει. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με το βιβλίο της που είχαν διαβάσει ‘’Τα χριστουγεννιάτικα δώρα της Γαβριέλας’’. Μας αποκάλυψε ότι η Γαβριέλα είναι υπαρκτό πρόσωπο και της είχε ζητήσει να γράψει ένα βιβλίο για εκείνη.  Έπειτα στείλαμε και εμείς το δικό μας γράμμα στον Άγιο-Βασίλη.
Οι μαθητές  ζωγράφισαν την ιστορία των βιβλίων, εξέφρασαν τα συναισθήματα  που τους δημιουργήθηκαν ακούγοντάς τα, σχολίασαν γεγονότα και καταστάσεις, έλυσαν σταυρόλεξα, έφτιαξαν κόμικς, έπαιξαν παντομίμα και το 2ο βιβλίο που διάβασαν ,δηλαδή   ‘’ Τα χριστουγεννιάτικα δώρα της Γαβριέλας’’ το ανέβασαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου αφού προηγουμένως  έγραψαν το σενάριο, επιμελήθηκαν τα σκηνικά, τα κοστούμια και τη μουσική με την καθοδήγηση της Δασκάλας τους. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου