Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Βιβλιοπαρουσιάσεις από την Ελισάβετ Τάρη « Ανάποδα» του Θοδωρή Παπαϊωάννου

« Ανάποδα»
Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου
Eικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις: ΙΚΑΡΟΣ
(2014)
Μία πολύ όμορφη ιστορία με πρωταγωνιστή ένα σκαθάρι, τον Μέλιο, που ξαφνικά αναποδογύρισε και έβλεπε πια τον κόσμο ανάποδα.  Ανακάλυψε τόσα πολλά πράγματα που πριν δεν τα έβλεπε. Μέσα από αυτήν την περιπέτεια του Μέλιου τα παιδιά θα πάρουν μηνύματα αγάπης  και αλληλεγγύης. Η ιστορία αυτή σε συνδυασμό με μια υπέροχη εικονογράφηση δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να  προβληματιστούν για τις αξίες της ζωής.


Πρόταση για δράσεις φιλαναγνωσίας από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου


         Αυτό που μπορώ να προτείνω εγώ είναι σχετικά με τα δύο τελευταία μου βιβλία το "Ανάποδα" και "Τα αστέρια της Ευρώπης". Το πρώτο απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου  και Α έως Β Δημοτικού ενώ "Τα αστέρια από Δ΄ και πάνω.
Όσον αφορά στα αστέρια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να διαθέσει δωρεάν αντίτυπα για τους μαθητές όποιου εκπαιδευτικού επιθυμεί να πραγματοποιήσει δράσεις με αφορμή το βιβλίο. Εγώ μπορώ να βοηθήσω στον τομέα αυτό τους εκπαιδευτικούς που θα ενδιαφερθούν να αποκτήσουν τα βιβλία και να πραγματοποιήσουν τις δράσεις.

           Όσο για το “Ανάποδα” πέρα από τις παρουσιάσεις σε μαθητές ( έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 20 Αθήνα Ιανός-Σχολή Μωραΐτη, Θεσσαλονίκη-εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη κλπ) μπορεί να γίνει μια προσέγγιση για τον συμβολισμό των παραμυθιών καθώς και μια παρουσίαση σε παιδιά με τίτλο "Πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο" ή  "Παραμύθι μόνο με εικόνες". Στην παρουσίαση αυτή, τα παιδιά αφού κατανοήσουν τα στάδια παραγωγής ενός βιβλίου, "μαντεύουν" την ιστορία μέσα από τις εικόνες.
Με εκτίμηση
Θοδωρής Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου