Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Παρασκευή 1/4/2016 στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, έγιναν στο Σχολείο μας και στην αίθουσα εκδηλώσεων τις  δύο τελευταίες ώρες, παρουσιάσεις από όλες τις τάξεις .
Συγκεκριμένα ο δντής του σχολείου παρουσίασε σε όλα τα παιδιά την ιστορία της γραφής , της τυπογραφίας και του βιβλίου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και σχολιάστηκε το μέλλον του τυπωμένου βιβλίου, που απειλείται από το ηλεκτρονικό.
Κατόπιν πήρε τη σκυτάλη η Α΄τάξη που με βάση το αλφάβητο σχολίασε τι μας προσφέρει ένα βιβλίο και παρουσίασε εικαστικές συνθέσεις.
Η Β΄τάξη έκανε τρεις παρουσιάσεις βιβλίων και ένα δρώμενο με δημοσιογράφο που ζητούσε απόψεις από τους μαθητές για το βιβλίο
Η Γ΄τάξη παρουσίασε δύο σημαντικούς συγγραφείς και το έργο τους, τον Ιούλιο Βερν και την Πηνελόπη Δέλτα
Η Δ΄τάξη έκανε δραματοποίηση του μελοποιημένου ποιήματος του Σεφέρη «ο μενεξές»
Η Ε΄τάξη δραματοποίηση ενός κειμένου που δημιούργησαν τα παιδιά, με φινάλε που επιλέξανε οι μαθητές του σχολείου
Η ΣΤ΄τάξη παρουσίασε ένα σκετς με στρογγυλή τράπεζα δημοσιογράφων και συγγραφέων που σχολίασαν τα βιβλία και τη χρησιμότητά τους. Επίσης διαφήμιση για το βιβλίο που γράψανε οι μαθητές και στο τέλος τραγούδησαν ένα τραγούδι για το βιβλίο,όπου γράψανε οι ίδιοι τους στίχους ,το μελοποίησε ο δντής και το παρουσίασαν μαζί σαν φινάλε.
Ακολούθως δόθηκαν έπαινοι στους μαθητές των Γ΄- Δ΄- ΣΤ΄τάξεων που δανείστηκαν και διάβασαν τα περισσότερα βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Γενικά ήταν μια ζεστή εκδήλωση, που οι μαθητές τη χάρηκαν και παράλληλα επισημάνθηκε επιτυχώς η σημασία της ενασχόλησης και της ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου